Začetek

Nagradna igra Tečaj bas kitare z Ladislavom Rebrek, začetek že v maju 2012

Nagradna igra ,,PRISVOJI SI URO BAS KITARE,,
Odgovori na nagradno vprašanje in odgovor pošlji na mail, izbrali bomo 20 pravilnih odgovorov. Vsi ki boste pravilno odgovorili si boste prislužilu uro bas kitare pri priznanemu učitelju bas kita...re Ladislavu Rebrek. Odgovore pošljite na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. napišite pravilen odgovor ter svoje podatke. V kolikor boste izžrebani in ste odgovorili pravilno vas o tem obvestimo.

Ladislav_Rebrek_reklama_copy1

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Navadna tabela"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Ladislav Rebrek – avtobiografija ( učitelj bas kitare ter kontrabasa v Glasbeni šoli Pustotnik )

Ladislav Rebrek je professor glasbene teorije zborovskega petja in violine. Glasbeno se je izobraževal na Berklee college of Music, Boston, USA. Že več kot 45 let je profesionalni jazz glasbenik - solist in glasbeni pedagog.

Na domačem in tujem glasbenem prizorišču, je poznan kot vrhunski in mednarodno priznan jazz glasbenik, solist na inštrumentu kontrabas in baskitara, aranžer in komponist.

Profesionalno kariero je začel kot violinist v komornem in simfoničnem orkestru 1961. leta v Beogradu. Nadaljeval jo je v Ljubljani kot stalni član Big banda RTV Slovenija, na inštrumentu kontrabas in baskitara. Skupaj z ostalimi solisti: (Silvester Stingl, Milan Ferlež, Petar Ugrin, Ati Soss), je vplival na izvedbeno in zvočno prepoznavnost orkestra, pod vodstvom velikega mojstra – komponista in aranžerja Jožeta Privška – Jeff Conway.

Kot basist je spremljal preko 10 000 skladb, med drugim tudi znane popevke iz zlate dobe slovenske popevke 60ih, 70ih in 80ih let in zapustil na zvočnih zapisih tudi veliko atraktivnih bass solov.

Poleg dela v orkestru, je nastopal s številnimi svetovno priznanimi jazz glasbeniki, kot so: Clark Terry, Johny Griffin, Woody Shaw, Lee Harpper, Feely Joe Jones, domačimi Greentown jazz band, s katerimi je nastopil tudi v Ameriki.

Po letu 1983, se je začel ukvarjati z možnostmi širšega izraza bas kitare, z idejo, da omenjeni glasbeni inštrument postavi na pozicijo popolnoma samostojnega solističnega inštrumenta. To zahtevno nalogo, je vzel kot prvo svoje življensko delo, in ga dokumentiral na svoji zadnji zgoščenki – PICTURES OF THE WORLD – SLIKE SVETA.

Ustvaril je tudi številne duete za bas kitaro, ki so unikatni poseg v sodobno jazz in new age glasbo.Ti predstavljajo enkratno novost, na področju uporabe bas kitare. Dueti oziroma skladbe so prirejeni za vrhunske izvajalce in so koncertnega značaja.

Kot pedagog, je deležen številnih priznanj. Izučil je veliko znanih glasbenikov, ki nastopajo doma in v tujini, ali pa so študij z velikim uspehom, nadaljevali na ostalih priznanih Glasbenih akademijah in šolah za jazz glasbo, po svetu.

Vsem uka željnim glasbenikom želi strokovno pomagati pri učenju in lažjem razumevanju zelo popularnega glasbenega inštrumenta - bas kitare.

Kontakt o vpisu:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
041/693-729

 

 

Obrazec za prijavoNa Facebook-u
Pasica
Pasica
Pasica
Sodelujemo

narodnjak_200

VeseljakTV